Ce este tratamentul cu pompa de insulină?

Reprezintă cantitatea de insulină necesară pentru funcţionarea normală a organismului, fără aportul alimentaţiei şi al unei doze de insulină, administrate „la cerere" atunci când se consumă alimente. Pancreasul persoanelor care nu suferă de diabet, secretă această cantitate de insulină necesară. Persoanele care suferă de diabet sunt nevoite să-şi administreze insulină, într-o cantitate cât mai apropiată de cea pe care pancreasul lor ar fi secretat-o dacă ar fi putut.

În cazul tratamentului cu injecţii zilnice, multiple, nu este întotdeauna clar câtă insulină este utilizată pentru funcţionarea organismului şi câtă pentru alimentaţie. În cazul tratamentului cu pompa de insulină, aceste două aspecte sunt separate în mod clar. Tratamentul cu pompa de insulină vă permite să stabiliţi o rată de bază, sau insulina necesară, care să fie furnizată, continuu, pe durata întregii zile şi nopţi, pentru a acoperi necesarul funcţionării normale a organismului. Atunci când vă hrăniţi vă puteţi administra un bolus sau insulină „la cerere".

Când executaţi exerciţii fizice, puteţi reduce rata de bază astfel încât nivelul glicemiei să nu scadă prea mult. Atunci când sunteţi bolnav sau aveţi o infecţie, puteţi creşte rata de bază astfel încât nivelul glicemiei să nu urce prea mult. De asemenea, vă pute;i creşte sau reduce bolusul pentru masă în funcţie de alimentele pe care alegeţi să le consumaţi.

În plus, pompa utilizează doar insulină cu acţiune rapidă. Astfel nu este nevoie să urmaţi un program rigid aşa cum făceaţi înainte, pentru că nu mai există insulina cu acţiune lungă care să vă dicteze când să mâncaţi sau când să v\ injectaţi mai multă insulină.

Sună bine? Chiar este bine ... nu vă este doar mai uşor să vă controlaţi nivelul glicemiei, dar veţi beneficia şi de un stil de viaţă mult mai uşor de suportat.